Χρυσή Ακτή Χρυσή Αμμουδιά

24-07-24

Η Χρυσή Ακτή, Χρυσή Αμμουδιά είναι μια δημοφιλής παραλία που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού. Η παραλία είναι γνωστή για τη χρυσή άμμο, τα καταγάλανα νερά και την εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά. Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες στη Θάσο.

Εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία, οι επισκέπτες της Χρυσής Αμμουδιάς μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως:

  • Θαλάσσια σπορ: Τα ήρεμα νερά της παραλίας την καθιστούν ιδανικό σημείο για θαλάσσια σπορ, όπως τζετ σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς και ιστιοσανίδα.
  • Μπιτς βόλεϊ: Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί αρκετά δίχτυα βόλεϊ και είναι δημοφιλές σημείο για παιχνίδια.
  • Εξερεύνηση: Η κοντινή πόλη της Σκάλας Ποταμιάς διαθέτει αρκετά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ για να εξερευνήσετε, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας.
  • Η Χρυσή Αμμουδιά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε απλά και να απολαύσετε το όμορφο τοπίο, είτε χαλαρώνοντας στην παραλία είτε απολαμβάνοντας ένα ποτό σε ένα beach bar.

Οι ομορφιές της Θάσου: Παραλία Χρυσή Ακτή

Συνολικά, η Χρυσή Αμμουδιά είναι μια όμορφη παραλία που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο νησί της Θάσου. Υπάρχουν αρκετά καταδυτικά κέντρα στην περιοχή που προσφέρουν καταδυτικές εκδρομές σε κοντινά σημεία, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε ναυάγια και υποβρύχιες σπηλιές. Αυτές οι περιοχές κατάδυσης βρίσκονται συνήθως λίγο πιο μακριά από την ακτή και συνήθως είναι προσβάσιμες με σκάφος. Εάν ενδιαφέρεστε για καταδύσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Θάσο, είναι καλύτερο να ενημερωθείτε από ένα τοπικό κέντρο καταδύσεων ή να ρωτήσετε εμάς για να δείτε ποιες επιλογές υπάρχουν και ποιες είναι οι συνθήκες κατά την περίοδο της επίσκεψής σας.

Πολύ καλή επιλογή για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ηλιοθεραπεία, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη έκταση όμορφης χρυσής άμμου και κρυστάλλινα νερά για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο. Η παραλία περιβάλλεται από πλούσιο πράσινο και πανύψηλα βουνά, προσφέροντας ένα γραφικό σκηνικό για ηλιοθεραπεία και απόλαυση της φυσικής ομορφιάς του νησιού. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ή απλώς να απλώσουν μια πετσέτα στην απαλή άμμο και να απολαύσουν τον ζεστό μεσογειακό ήλιο.